Călătoria în străinătate ar trebui să fie o experiență plăcută și fără griji, dar uneori te poți confrunta cu probleme tehnice neașteptate. Una dintre aceste probleme este mesajul „Neînregistrat în rețea” care poate apărea pe telefonul tău atunci când încerci să folosești serviciile de roaming. Această situație poate fi frustrantă, dar există mai multe soluții pe care le poți încerca pentru a rezolva problema și a te asigura că rămâi conectat.

1. Verifică setările de roaming

Primul pas este să te asiguri că ai activat serviciile de roaming pe telefonul tău. De cele mai multe ori, această opțiune trebuie activată manual din setările telefonului. Iată cum poți verifica și activa roaming-ul:

  • Pe iPhone: Mergi la „Settings” > „Cellular” > „Cellular Data Options” și asigură-te că opțiunea „Data Roaming” este activată.
  • Pe Android: Accesează „Settings” > „Connections” > „Mobile Networks” și asigură-te că „Data Roaming” este activat.

De asemenea, asigură-te că ai activat serviciile de roaming din contul tău de utilizator la operatorul de telefonie mobilă.

2. Repornește telefonul

Un simplu restart al telefonului poate rezolva adesea problemele de conectivitate. Oprirea și pornirea telefonului forțează reînnoirea conexiunilor și poate rezolva eroarea „Neînregistrat în rețea”.

3. Selectează manual rețeaua

Când ești în străinătate, telefonul tău ar trebui să se conecteze automat la rețeaua unui operator partener al operatorului tău de acasă. Cu toate acestea, uneori acest proces automat nu funcționează corect. Poți încerca să selectezi manual rețeaua:

  • Pe iPhone: Mergi la „Settings” > „Carrier” și dezactivează opțiunea „Automatic”. Așteaptă câteva momente pentru a vedea lista rețelelor disponibile și selectează manual o rețea.
  • Pe Android: Mergi la „Settings” > „Connections” > „Mobile Networks” > „Network Operators” și dezactivează „Select Automatically”. Așteaptă să apară lista rețelelor disponibile și alege una manual.

4. Verifică compatibilitatea telefonului

Asigură-te că telefonul tău este compatibil cu rețelele din țara în care te afli. Anumite modele de telefoane nu sunt compatibile cu toate frecvențele de rețea utilizate la nivel internațional. Verifică specificațiile tehnice ale telefonului tău și compară-le cu frecvențele de rețea din țara vizitată.

5. Verifică starea contului tău

Un alt aspect important este să verifici dacă contul tău de utilizator este în regulă. Asigură-te că nu ai restanțe la facturi și că serviciile tale de roaming sunt active. Dacă există probleme administrative cu contul tău, acestea pot cauza probleme de conectivitate.

6. Repornește în modul Avion

Activarea și dezactivarea modului Avion poate forța telefonul să se reconecteze la rețele disponibile. Activează modul Avion din setările telefonului, așteaptă câteva secunde, apoi dezactivează-l și lasă telefonul să caute din nou rețeaua.

7. Actualizează software-ul telefonului

Asigură-te că ai instalat cea mai recentă versiune de software pe telefonul tău. Actualizările de software includ adesea îmbunătățiri și remedieri de bug-uri care pot îmbunătăți performanța de rețea a telefonului.

  • Pe iPhone: Mergi la „Settings” > „General” > „Software Update” și verifică dacă există actualizări disponibile.
  • Pe Android: Mergi la „Settings” > „Software Update” sau „System Update” și verifică dacă există actualizări disponibile.

8. Resetează setările de rețea

Dacă niciuna dintre metodele de mai sus nu funcționează, poți încerca să resetezi setările de rețea ale telefonului tău. Acest lucru va șterge toate setările de rețea existente, inclusiv Wi-Fi, Bluetooth și conexiunile de date mobile, dar poate rezolva problemele de conectivitate.

  • Pe iPhone: Mergi la „Settings” > „General” > „Reset” > „Reset Network Settings”.
  • Pe Android: Mergi la „Settings” > „General management” > „Reset” > „Reset network settings”.

9. Contactează serviciul de asistență al operatorului tău

Dacă toate celelalte soluții eșuează, este posibil să fie necesar să contactezi serviciul de asistență al operatorului tău de telefonie mobilă. Ei pot verifica starea contului tău, compatibilitatea serviciilor de roaming și pot oferi soluții suplimentare pentru a rezolva problema.

În concluzie, eroarea „Neînregistrat în rețea” poate fi frustrantă, dar există multiple soluții pe care le poți încerca pentru a te reconecta rapid. Verifică setările de roaming, repornește telefonul, selectează manual rețeaua și asigură-te că contul tău este în regulă. Dacă problema persistă, nu ezita să contactezi serviciul de asistență al operatorului tău pentru suport suplimentar.

author

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *