Top 10 cele mai bune filme Netflix

Netflix, gigantul streaming-ului, este renumit pentru vasta sa selecție de filme, care variază de la drame captivante și comedii pline de umor, până la thrillere intense și documentare instructive. Cu atâtea opțiuni disponibile, poate fi dificil să alegi ce să urmărești. Pentru a-ți ușura decizia, am compilat o listă a top 10 cele mai bune filme disponibile pe Netflix în acest moment, garantându-ți că vei avea parte de o experiență de vizionare de calitate.

1. The Irishman (2019)

Regizat de Martin Scorsese și avându-i în rolurile principale pe Robert De Niro, Al Pacino și Joe Pesci, „The Irishman” este un epic despre crima organizată în America postbelică, văzută prin ochii veteranului de război Frank Sheeran. Filmul explorează teme complexe de loialitate și remușcare, fiind o capodoperă cinematografică.

2. Marriage Story (2019)

Această dramă regizată de Noah Baumbach, cu Scarlett Johansson și Adam Driver, explorează un divorț tumultuos și efectele lui devastatoare asupra unei familii. „Marriage Story” este un portret autentic și emoționant al sfârșitului unei relații și al dinamicii familiale schimbătoare.

3. Roma (2018)

„Roma”, regizat de Alfonso Cuarón, este un omagiu adus femeilor care l-au crescut pe cineast. Filmul, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun regizor, este o poveste vizuală impresionantă despre o familie de clasă mijlocie din Mexico City în anii ’70.

4. The Ballad of Buster Scruggs (2018)

Frații Coen aduc acest western antologic care povestește șase povești separate, de la amuzante la profund tragice. Fiecare segment este stilizat în mod unic, oferind o explorare fascinantă a mitului american.

5. Beasts of No Nation (2015)

Acest film dramatic de război, regizat de Cary Fukunaga și avându-l în rolul principal pe Idris Elba, urmărește povestea unui băiat care devine soldat copil într-o țară africană necunoscută. „Beasts of No Nation” este un portret puternic al pierderii inocenței și al efectelor devastatoare ale războiului.

6. Dolemite Is My Name (2019)

Eddie Murphy strălucește în acest biopic vibrant despre Rudy Ray Moore, un comediant și muzician care a jucat un rol esențial în era filmelor blaxploitation din anii ’70. Filmul este atât o celebrare a determinării, cât și un tribut adus genului.

7. Okja (2017)

Un film de Bong Joon Ho, „Okja” urmărește povestea unei fete tinere care încearcă să salveze cel mai bun prieten al său, un animal genetic modificat, de la o corporație puternică. Filmul este o critică emoționantă și uneori amuzantă a consumerismului și a corporatismului.

8. Mudbound (2017)

„Mudbound” este o dramă puternică despre două familii din Mississippi post-al Doilea Război Mondial, care navighează pe terenul minat al relațiilor rasiale. Filmul explorează teme de prietenie, rasism și PTSD, fiind intens și bine interpretat.

9. The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017)

Regizat de Noah Baumbach, acest film prezintă povestea complicată a unei familii disfuncționale din New York. Filmul, cu Adam Sandler, Ben Stiller și Dustin Hoffman, este un amestec de comedie și dramă, explorând relațiile familiale și luptele personale.

10. Da 5 Bloods (2020)

Spike Lee explorează în acest film povestea a patru veterani afro-americani ai războiului din Vietnam care se întorc în Vietnam pentru a găsi rămășițele comandantului lor și un tezaur ascuns. „Da 5 Bloods” este o explorare puternică a războiului și a impactului său de lungă durată.

Concluzie

Fiecare dintre aceste filme de pe Netflix oferă o experiență unică, de la drame istorice profunde și comedii amare, până la thrillere captivante și drame sociale. Acest top 10 nu doar că te va ține ocupat, dar va oferi și multe de gândit, demonstrând puterea filmului de a explora și reflecta complexitățile vieții umane. Fiecare vizionare promite să fie nu doar distractivă, ci și îmbogățitoare, făcând din Netflix o destinație de nelipsit pentru iubitorii de film de calitate.

administrator
Bine ai venit pe portalul nostru web, W O X Y • România! O experiență inedită de articole utile și lucruri pe care nu le știai cu siguranță.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *